Mobilhome / buscamper in de kijker

 

 

Voor de eerste keer een model in de kijker zetten,  dat is niet niks.  Daarom heb ik gezocht naar een model dat wat specifieker gericht is naar een gerichte hobby,     in dit geval "de motorcrossers" .

Het merk Weinsberg heeft hiervoor dit model ontwikkeld : 
CARABUS of CARATOUR 630 MEG [OUTLAW]

Deze is perfect uitgerust voor het vervoer van je motor of quad.     
's Nachts bevindt jouw motor / quad zich in een gasdicht afgesloten garage achterin, die ook bereikbaar is vanuit de woonruimte. Het is zelfs mogelijk om 2 moto's erin te parkeren !

In de koffer is standaard een oprijplaat voorzien die compact is opgeborgen. Bovendien beschikt deze ook over vliegtuigrails met sjorringen op de vloer, sjorringen op de zijwand, aluminium traanplaat ter bescherming van de vloer en optioneel ook motorsteunen.  Ook praktische opbergvakken voor de motorschoenen, helm, gereedschap, ... maken deel uit van de uitrusting.

De keuken, met een 75 liter koelkast,  tweepits kooktoestel met elektrische ontsteking staat garant voor een stevige maaltijd.

En in de compacte badkamer kan je alle modder van je afwassen en ben je weer helemaal fris !

Een goede nachtrust ligt in het bed boven de garage, dat meet 170 cm breedte op 197/193 cm lengte, de hoogte tussen bed en plafond is ongeveer  60 cm ... voor sommigen leuk ...  anderen zullen claustrofobisch worden ;-)


Dit model heeft volgende afmetingen:

636 cm lengte

205 cm breedte (buiten) / 187 cm (binnen)

282 cm hoogte  (buiten) / 218 cm (binnen)
Het rijklaargewicht  bedraagt 2.980 kg, de toegestane maximum massa is 3.500 kg

Prijzen voor dit model: vanaf 48.000 EUR 

 

Ter info: 

Karman heeft ook een speciaal model op de markt gebracht voor motorfietsen met model  Davis 630 , maar deze beschikt over een liftbed ipv vast bed, open woonruimte / garage (niet gasdicht afgesloten) en geen mogelijkheid om quad te vervoeren gezien meubelplaatsing.   Sjorogen, aluminium traanplaat en oprijplaat zijn ook voorzien.