Challenger Combo X150 / Chausson Combo X550

 

 

De Franse Trigano groep heeft met zijn Challenger X150/chausson X550 een nieuw en revolutionaire campervan op de markt gebracht.

Dit model is kortweg gezegd een kruising tss een halfintegraal en een buscamper !  Hoe kan dat ga je zeggen, dat is toch quasi onmogelijk ?
Niet dus, zoals dit model dus bewijst.   Enerzijds heb je de compacte buitenafmetingen van een buscamper, maar geniet je wel van de binnenruimte, rechte wanden en isolatie van een halfintegraal. 

Met zijn afmetingen van 5.99 m lengte; 2.10 m breedte en 2.75 m hoogte is hij dus compact te noemen, zonder veel ruimte te verliezen, want de stahoogte binnen is 1.98 m, dat vind je in weinige buscampers, tenzij met een verhoogd dak. 
Het is een ander zicht:   De neus is die van de Fiat, de achterkant heeft veel weg van de achterkant van een bestelwagen type DPD.
Men is gegaan voor hoogte met rechte wanden icm sportief en een strak uiterlijk .  Dat zorgt ook voor meer ruimte in het interieur,  in tegenstelling tot de bolle wanden van een buscamper.  Een buscamper van buiten, halfintegraal van binnen, dat is dus:  de Combo.

Wat valt er op in het interieur ? wel, dat is de ruimte ism met het vrolijke kleurgebruik.
De hippe face-to-face-zitgroep is om te bouwen naar twee zitplaatsen. De keuken is geriefelijk en beschikt over  een grote koelkast van 134 liter.
De wastafel in de badkamer, die is omhoog te klappen.  Een systeem wat je nog ziet bij andere merken en als voordeel heeft dat je toegang tot het toilet beter is en zo heb je een ruime douchecabine.   
Tegen het plafond,  boven de zitgroep,  hangt een elektrisch hefbed met draagvermogen van 250 kg.   Dat kan helemaal omlaag of halfhoog. 
De bedmaat is 1.40 x 1.90 meter.

Dit model beschikt over behoorlijk grote standaarduitrusting met oa remisverduistering, motor 140 PK,  vers en vuilwatertank 100 l,  hordeur, mistlichten, topisolate, dieselverwarming, warm water, luxe ingangsdeur, dinette kan omgebouwd worden tot extra slaapplaats, kleine garage langs de buitenzijde, ...

Prijzen vanaf 60.000 EUR bij de verdelers Urbano, Vanomobil, Alpha motors, ...