Weinsberg versus Hobby

 

Voor deze eerste prijsvergelijking zetten we de  HOBBY OPTIMA ONTOUR EDITION V65GE en WEINSBERG CARA COMPACT 600 MEG PEPPER EDITION even naast mekaar. 
Beide modellen hebben dezelfde slaapindeling,  zijnde 2 x 1 persoonsbed . 

Er zijn bij de Hobby Optima Ontour Edition nog 2 andere slaapinrichtingen (V65GF met dwarsbed en V65GQ met Queensbed) beschikbaar,  bij de Cara Compact pepper edition  nog 1 andere slaapinrichting (600MF met Frans bed).

GEGEVENS / OPTIES HOBBY OPTIMA ONTOUR EDITION V65GE WEINSBERG CARA COMPACT 600 MEG PEPPER EDITION
lengte 6,8 m 6,75 m
breedte 2,16 m 2,20 m
hoogte 2,90 m 2,80 m
stahoogte 1,99 m 2 m
massa rijklaar 2925 kg 2780 kg
laadvermogen 575 kg 720 kg
afmeting bed 195/186 x 80 cm (x 2) 200 x 82 cm (x 2)
motor PK 120 PK standaard - optie 140 PK: 810 EUR 140 PK standaard
gas 2 x 11 kg met uittrekbaar slede 2 x 11 kg, optie uittrekbare slede: 324 EUR
head up display niet beschikbaar als optie aanwezig
luifel Thule 4 m x 2,5 m Thule 4 m x 2,5 m
remis verduistering aanwezig aanwezig
airco cabine manueel aanwezig aanwezig
achteruitrijcamera aanwezig aanwezig
Radio Radio DAB d+ ingebouwde navigatie met DVD speler Radio DAB + ingebouwde navigatie
2 garagedeuren (links en rechts) aanwezig aanwezig
TV en satelliet Teleco 60 satelliet met 22 inch LCD scherm inclu DVD Oyster 80 satelliet Premium Twin met 24 inch LCD scherm
dakraam voorin aanwezig aanwezig
beduitbreiding groot bed aanwezig aanwezig
koelkast AES 133 liter AES 142 liter
verwarming Truma Combi 6 (met 10 l boiler) Truma Combi 6 (met 10 l boiler)
fietsendrager optie : 394 EUR (2 fietsen) optie: 373 EUR (2 fietsen)
elektrische opstap aanwezig aanwezig
hoeveelheid hangkast slaapruimte 8 kasten met deurklep (afgesloten) 3 kasten met deurklep (afgesloten) en langs beide zijden open plafondrek (deels open)
PRIJS (beide modellen gelijk gezet met uitttrekbare slede gasfles en 140 PK motor) 55905 EUR + 810 EUR vr 140PK upgrade = 56715 EUR 56294 EUR + 324 EUR uittrekbare slede = 56618 EUR
PLUS kenmerken PLUS: alle opties zijn aanwezig, vooral airco cabine, luifel , grote koelkast en degelijke verwarming. ook de gesloten kasten in de slaapruimte geeft enorme opbergmogelijkheid. de uittrekbare slede voor gasflessen lijkt mij zeer handig, Qua afmetingen is hobby 4 cm smaller, 5 cm langer en 1 cm hogere binnenruimte ... het kans soms op cm's aankomen. PLUS: ook hier zijn alle opties aanwezig, airco cabine, luifel, grote koelkast en goede verwarming. Voor TV liefhebbers is dit model beter uitgerust met grotere schotel en 2 inch meer TV scherm ;-) Voor een goede nachtrust is het Weinsberg bed ook wat groter. De koelkast kan 9 liter meer bevatten, maar ik ken indeling niet, misschien is het wel een nadeel. Het laadvermogen van deze weinsberg is ook 145 kg meer wat stevig voordeel is.
MIN kenmerken MIN: uiteraard dien je PK optie zeker te nemen, 120 PK is te licht voor dergelijk mode . Geraak je daar vlot mee naar de Ardennen ? Dat betwijfel ik toch hoor. De head up display lijkt mij wel handig maar geen optie . De koelkast is ook 9 liter minder dan weinsberg. De TV en satelliet zijn kleiner ivgl met Weinsberg als je graag TV in mobilhome hebt, persoonlijk voor mij geen "must". MIN: de uittrekbare gasslede is een optie die mij zeker kan bekoren en je best opteert. Een nadeel vind ik hier de kastruimte in slaapgedeelte. Je beschikt hier maar over 3 kasten die volledig afsluitbaar zijn i.c.m 2 lange plafondrekken, maar die zijn gedeeltelijk open en dat lijkt mij niet zo handig om kledy proper op te bergen.




                                                                                                             MIJN CONCLUSIE


Beide modellen zitten qua prijs /afmeting zeer dicht bij mekaar.
Met dit budget, zou ik de Weinsberg verkiezen. vooral het laadvermogen van 720 kg, de 140 PK standaard motor en grootste koelkast zijn voor mij de doorslag. Tja, ik heb nen hekel aan warm drinken dus een grote koelkast is voor mij altijd super ... elke liter telt ;-)

Voor de rest is deze Weinsberg evenwaardig aan de Hobby zijnde airco cabine, truma verwarming, luifel, mogelijkheid voor beduitbreiding, uittrekbare slede gasflessen, radio DAB+ met ingebouwde navigatie en achteruitrijcamera , ...... de hobby scoort wel beter qua aantal afsluitbare kasten in slaapgedeelte.

Het interieur van de hobby is meer wit icm met fris grijs en is zeker niet lelijk. De Weinsberg komt nr mijn persoonlijke mening met een warmere inrichting zijnde houtkleur / koper elementen icm combinatie lichtgrijs/donkergrijze stoelen.