DETHLEFFS 4 TRAVEL T6966

 

Dit 2de handsmodel staat te koop bij  Motorhomes Denys aan de scherpe prijs van 55.000 EUR.
Zoals jullie al weten, zijn de prijzen van nieuwe mobilhomes zeker met 5 à 10 % verhoogd voor de nieuwe modellen, met daarenboven veel vraag en minder aanbod.
Dat heeft zich ook doorgezet nr de 2de handsmarkt, waar deze meestal snel verkocht zijn en de verkoper een hogere prijs kan vragen gezien de grote vraag.

Dit model van het kwaliteitsmerk Dethleffs is model van bouwjaar 2016, dus al wel "fysiek" 5 jaar oud, doch heeft maar 13.300 km.  Dat beestje heeft dus meer stilgestaan dan gereden in al die jaren. Dat vind ik wel wat zonde, zo een dure aankoop voor amper 2500 km/jaar ... dan lijkt mij een caravan een betere optie :-)

Desondanks beschikt dit model over een 130 PK, motor, automaat, het chassispakket, een geïsoleerde vuilwatertank, veiligheidssloten, een Thule luifel, radio met achteruitrijcamera, zonnepaneel, TV met  satelietantenne, gasdetector, USB dubbel en een Prostor Bike lift. 
In dit model heb je een groot salon om te relaxen, een liftbed en een praktische keuken met aan de overkant een grote koelkast met diepvriezer.  Daarachter ligt de sanitaire cel met aan de ene zijde een WC en aan de andere zijde een aparte douche.  In het midden bevindt zich een wasbak met grote kasten om kledy op te bergen, waaronder  ook een grote garage is, die langs buiten ook bereikbaar is.

Dit model is dus zeker geschikt voor een rondreizend koppel en heeft aan de buitenzijde ook een sportief uiterlijk met stripings. 

Deze mobilhome is 6,99 m lang; 2,98 m hoogte en 2,33 m breedte.   Het leeggewicht is mij onbekend, maar gezien dit grote model en alle opties (oa bike lift, TV, ..) gaat het laadvermogen wel niet zoveel meer zijn vermoed ik.

Maar zeker het kopen waard !