Hymer Free 540 Blue Evolution

 

 

Deze maand zou ik jullie graag deze opvallende buscamper willen voorstellen: Hymer Free 540 Blue Evolution

Een ware blikvanger ! 

Door het moderne en stijlvolle design legt de HYMER Free 540 Blue Evolution sportieve klemtonen:  daarvoor zorgen het exterieurdesign met speciale metallic-lak in stormblauw, zwarte details zoals het hefdak en de luifel, 16 inch stoere lichtmetalen velgen en de designstickers rondom. 

Dit model met een 140 PK motor is 5,41 m lang; 2,08 m breedte en 2,60 m hoog (zonder hefdak)  en dus zeker ook geschikt voor woon-werkverkeer.
Zijn rijklaargewicht is bijna 3 ton, dus er is nog 500 kg laadvermogen maximum over.

Met zijn hef/slaapdak beschikt hij over 4 slaapplaatsen, waarvan 2 in de lengte (hefdak) en 2 op een dwarsbed
Ondanks zijn geringe afmeting heeft hij een volwaardige badkamer, net zoals zijn grote Hymerbroers.
Wisten jullie trouwens dat ik voor de eerste keer "WAUW" zei tegen een buscamper een 5-tal jaar geleden toen ik een Hymer Grand Canyon met hefdak zag staan in de showroom van een mobilhome verdeler te München ?  Dit omdat ik wisselstukje kwam halen voor mijn caravan.


Een zeer smaakvol interieur dat bekoort door het moderne design (witte kleppen en zilverafwerking), de tweekleurige grijze stof en een vloerbedekking in donker houtoptiek.   Een koelkast van 70 liter, 2 pits gaskooktoestel, Truma verwarming met warmwaterboiler, standaard vers- en afvalwater 100l, stopcontacten, 230-12V, USB, luifel, hef-slaapdak, achteruitrijcamera, remisverduistering ... zijn standaard.

De prijs voor dit (beperkte serie) model zijn vanaf ongeveer 58.000 EUR.

Als er iemand deze Hymer in zijn bezit heeft omgeving Heist o/d Berg - Leuven, dan zou ik deze graag eens komen bekijken ;-)

O ja, hij is niet de enige in zijn soort, concurrent Dreamer heeft met hun  "D43 UP Red Addict"  ook een stijlvol, vergelijkbaar qua design en afmetingen  "limited edition" model in hun gamma, maar dan met een dieprood accent (zie laatste foto)