Knaus Boxstar 600

Geregeld neem ik eens een kijkje op de "2de hands / stockmodellen" pagina's van verschillende mobilhome bedrijven.   
Deze keer viel mijn oog op dezes Knaus Boxstar 600 die te koop stond voor 48.900 EUR bij Dicar (ondertussen al verkocht)

Knaus staat, zowel in de mobilhome als caravanwereld, gekend als één van de betere gerenommeerde Duitse merken.  Kwaliteit is hun slagzin !
Momenteel lopen de mobilehome verkopen zeer goed, zowel nieuw, maar ook 2de hands.  Daarom zijn de prijzen van de 2de hands de voorbije maanden zeker niet laag en wordt er dus goed doorgevraagd.  Maar ja, zo werkt nu eenmaal het principe van "weinig aanbod, veel vraag" :-) 

Ik heb dit aanbod eens goed bekeken en dit is qua prijs/kwaliteit zeker geen miskoop en is 48.900 EUR zeker niet overdreven als prijs.
Deze Knaus is 4 jaar oud, 36.000 km's op de teller en beschikt over een 150 PK motor met automatic.   
Dit model is 5,99 m lang;  2,05 m breedte en 2,58 m hoogte en beschikt over een dwarsbed. 

Bovendien is hij rijkelijk uitgerust met allerlei zaken zoals een trekhaak, koelkast op hoogte,  MTM 3500 kg, Truma combi verwarming, fietsendrager type "Van & Bike" (waarde geïnstalleerd ong 1500 EUR), ingebouwde GPS, achteruitrijcamera, manuele airco, muggendeur, elektrische instap, cruise control, traction+, hill descent, volwaardige badkamer, ...

 

Zijn fris uiterlijk als witte buscamper met enkele zwarte en blauwe accenten,  gecombineerd met een warm houtinterieur spreken mij zeker aan.
Het enige minpunt is het dwarsbed.  maar bij een 2de hands is het nemen zoals het is en zijn er altijd wel zaken die je minder goed vindt he ;-)

In dit geval ben je binnen de 2 weken op de baan, na aanvragen van je nummerplaat/verzekering en klaarzetten door de dealer.   
Wens je een nieuwe Knaus, dan ga je nu toch al snel een half jaar geduld moeten hebben, net zoals bij vele andere merken.   Ik lees geregeld wachttijden die oplopen naar 10 maand tot meer dan 1 jaar op dit moment.   En zoals steeds komen er binnenkort in het najaar na het zomerverhuur seizoen ook altijd wat modellen op de 2dehands markt.