Sunlight Cliff 640 Adventure Edition

 

Een 2-tal weken geleden zag ik via een reclame boodschap op Facebook  dat Limburgmotorhomes uit Leopoldsburg enkele verhuurmodellen al te koop stelt.
Daarbij viel het model Sunlight Cliff 640 Adventure Edition mij direct op, een blitse zwarte campervan die mij direct een sportieve blik gaf.   
Zij hebben 2 modellen te koop, eentje met dwarsbed en langsbed.   Deze laatstgenoemde geniet mijn voorkeur gezien dit  naar mijn aanvoelen voordelen biedt.

Tegelijkertijd had ook DDMobilhomes uit Heestert enkele stockmodellen te koop, waaronder ook een Sunlight Cliff  640 Edition, maar deze is al verkocht ondertussen. 
Je hebt dus eigenlijk quasi geen tijd om te vergelijken:  het is kijken, nadenken en beslissen :-)

Ik kan dus deze keer geen vergelijking schrijven over deze beide aanbiedingen, maar dat hoeft ook niet altijd he.   We gaan dus de aanbieding van Limburgmotorhomes eens van nader bekijken ,  zou dit een goede aankoop zijn ?  Ik heb al enkele artikels gelezen van mobilehome dealers waarbij deze toch zeer blij zijn met de goede verkoop, maar ook aanhalen dat de 2de handsprijzen op dit moment te hoog zouden zijn, gezien de hoge vraag, weinig aanbod , bijgevolg doet dat de prijzen stijgen he.

Voor een nieuwe mobilhome kan je zelf je eigen opties / accessoires toevoegen naar believen en budget, zo ook de metaalkleur kiezen en ga zo maar verder.
Echter nu bestellen is levering eind dit jaar - begin volgend jaar ten vroegste , bij de meesten dik een jaar wachten soms !

Nu terug naar onze aanbieding:  De Sunlight modellen hebben mij altijd wel wat aangesproken zoals zijn grote broer Adria, waar ik al van mijn caravantijd een boontje voor heb.    Dit model "Adventure Edition"  is een wat avontuurlijke versie die gemaakt werd met een glossy zwarte metallickkleur, fris en modern interieur ,  Adventure Edition stoffering, stoere wielvelgen en alle nodige zaken die je volgens mij nodig hebt:    

* luifel , ook mooi in het zwart
* hordeur
* 140 PK
* airco cabine
* passagier- en bestuurdersairbag
* ingebouwde GPS 
* fietsenrek voor 2 fietsen
* captain chairs die draaibaar zijn
* 90 l dieseltank
* brede inkomdeur
* achteruitrijcamera
* Langsbedden met afmeting: 191 / 182 × 197 cm 
* instrumentenpaneel met verchroomde ringen
* dashboard met applicaties techno trim

* koplampen met met zwart kader

* koelergrill in glanzend zwart

* voldoende opslagruimte

* combi verwarming

* LxBxH in cm: 636 x 205 x 265 
* laadvermogen (niet onbelangrijk) : 592 kg

Dit alles voor de promoprijs van 46.000 EUR, met ongeveer 25.000 huur km's op de teller .

Zijn er ook nadelen aan deze promotie en het model? 
Het is 2dehands model dat al wat meegemaakt heeft,  pas beschikbaar in oktober en de koelkastgrootte (84 l) versus plaatsing van de koelkast vind ik een minpunt, zijnde
aan de zijkant keuken ter hoogte van de schuifdeur.  Mijn voorkeur gaat uit naar een iets groter model op armhoogte.

Desondanks lijkt mij dit een volledig uitgeruste campervan waar je veel plezier aan zal beleven en deze ook wat opvalt in het straatbeeld/CP's met zijn glossy zwarte metallic kleur.   

 

Conclusie: Ik zou dus in theorie zeker kandidaat zijn om dit model te kopen,  prijs/kwaliteit is deze voor mij tip top in orde !