Adria Coral Axess XL Family Edition

 

Vandaag bespreken we deze speciale familie-editie mobilhome

Ik kreeg hierover reclame van Vanomobil en mijn aandacht werd getrokken, gezien ik zelf papa ben van 2 grote tieners.
Die steek je niet zomaar in een Campervan in een stapelbedje, dat komt niet goed voor ons alvast.

Dit Adria model ziet er langs buiten adembenemend uit en lijkt ook een "reus" op het eerste zicht. 

Achteraan beschik je alvast over 2  twinbedden van 85cm breed die je kan ombouwen tot een reuzengroot dubbel bed.
Het alkoofbed vooraan is 210x140cm groot, is verwarmd en heeft een eigen panoramisch dakraam, dat geeft extra licht en ruimte  samen met de 2 zijvensters
Deze alkoof biedt leef- en slaapruimte voor maar liefst 5 personen en is dus zeker geschikt voor 2 volwassenen en 2 tieners en/of 4 volwassenen

 

De ruime badkamer bestaat uit een apart toilet, wasbakje en aparte douche, deze is afsluitbaar vd rest vd mobilhome.  Deze versie is enkel met een L-zit verkrijgbaar in deze Family Edition, waarbij je deze kan ombouwen tot een extra bed (205x105cm).  Er zijn ook voldoende kasten voorzien om alles op te bergen.

Zoals je al zal doorhebben, is deze mobilhome geen type "3300 kg" , maar eentje op een heavy chassis van 4,4T (inclusief krachtige remmen en veren) .
Je hebt dus een rijbewijs C nodig, maar dat is een voordeel want je hebt  hierdoor ongeveer 800 kg laadvermogen.
Dat lijkt zeer veel, maar als je met 2 volwassenen en 2 grote tieners  op vakantie gaat,  kan je dat zeker gebruiken he, Ik denk al maar aan tafel en stoelen, 4 fietsen en alle bagage.  
De motor is een BlueHDI 165 PK die voldoende kracht geeft voor deze zware mobilhome.

De keuken beschikt over voldoende lades, een grote afwasbak en een 3 pits gasvuur, waarbij je dus zeker voor 4-5 personen een potje kan koken.
Aan de "overkant" vd keuken naast de toegang bevindt zich dan de grote koelkast (142 liter)

Bovendien met zijn lengte van 736 cm, 229 cm breedte en 307 cm hoogte parkeer je deze niet zomaar overal.
Onder mijn carport past hij jammer genoeg niet, die is "maar" 3 m hoog , ooit gebouwd voor onze caravan met in het achterhoofd "wat als we later een mobilhome zouden kopen" ;-) 

 

Deze versie beschikt ook nog over de zwaarste Truma verwarming op de markt (6Kw) icm controlepaneel, een geïsoleerde/verwarmde vuilwatertank,  Seitz" ramen (inbraakveilig), extra brede inkomdeur met dubbele vergrendeling, remifront verduistering, achteruitrijcamera, ingebouwde navigatie met DAB radio, Thule luifel (4,5m), airco cabine, ABS, ESP, airbags, ...

Conclusie is dat dit zeker een uitstekende mobilhome is voor het gezin, kwalitatief zeer goed afwerkt met alles aan boord wat je nodig hebt.
De prijs is mij niet bekend, gezien dit model bij dit schrijven al verkocht was bij Vanomobil,  maar ik gok toch op een 70.000 EUR budget hiervoor.

Alternatief,  en iets goedkoper,  kan je  vinden bij het zustermerk "Sunliving" met oa model A75 SL, maar we zijn dan toch een beetje appelen met peren aan het vergelijken gezien de veel betere standaarduitrusting van deze speciale familie editie van Adria.

(met dank aan Vanomobil vr gebruik foto's)

Maak jouw eigen website met JouwWeb