Juni: XBUS

 

 

 

Electric Brands uit Duitsland brengt een compacte vol electrische XBUS op de markt, exclusief te verkrijgen in België bij  Opeldealer Bariseau Mottrie, voorlopig enkel in zijn vestiging te Roeselare, later ook in Kortrijk. 

Er zijn 9 modules  (oa base, bus, box, pickup, kipper, cabrio, ...) beschikbaar met telkens een standaard en een offroad versie.

Er is ook een camperversie ter beschikking van deze toch wel futuristische nieuwe XBUS.   Je kan het niet echte een echte camper noemen zoals een mobilhome of buscamper, maar eerder een nieuw concept.



Blijkbaar zou dit type gehomologeerd zijn als "buggy" en dus niet verplicht uitgerust met oa airbags en dus niet de safety standaard hebben van een gewone buscamper/mobilhome.    Dat kan dus al eens de wenkbrauwen gaan fronsen bij sommigen.

Deze Camper XBUS beschikt over een actieradius van 200 km, uitbreidbaar tot 600 km met  een extra accu pack. 
Met een slaapplaats voor twee personen, een ruimtebesparende keuken met spoelbak, koelkast en kookplaat (geen sanitaire cel) kan je dus de wijde wereld gaan verkennen.

Deze campermodule beschikt ook over een slide out (oa ook bij de Adria compact SLS en de Westfalia James Cook)  om de slaapruimte groter te maken achteraan, zo ook een pop up om je wat hoogte gevoel te geven. 
De XBUS is  zeer compact (lengte 3.60  m, breedte 1.6 0m en hoogte 1.94 m).  15 kW ( = 20 pk) geeft een  topsnelheid van max 90 km/u :-)
Er zijn verschillende opties nog mogelijk om bij te kopen zoals een accupack,  airco, snellader, achteruitrijcamera, ...

Wat is er zo speciaal  ... de moduleerbaarheid !   je kan dus modules kopen en er in de week een bus van maken, bij zonnig weer een cabrio, in het weekend een camper en tijdens de verbouwingen een kipper.  Dat is allemaal mogelijk !   
Het is ook heel eenvoudig om de batterijen te verwisselen met een ander opgeladen accupack om je weg verder te zetten. 
Je dient dus niet te laden aan een paal en te wachten om je reis verder te zetten , maar het kan zeker wel.

Wat kost dit nu eigenlijk :  voor de camperversie is dat een vanaf prijs van 29.900 EUR (standaard) of 32.000 EUR (off road)

Mij lijkt dit een dubbeltje op zijn kant ... het concept en innovatieve is wel zeker "wauw", maar of dit gaat aanslaan in de kampeerwereld ... de toekomst zal het uitwijzen.

meer informatie:  https://caramelcity.be/xbus-info/ of https://www.bariseaumottrie.be/home/ 

Maak jouw eigen website met JouwWeb