Sunlight Cliff heeft recent een concept car op de markt gebracht genaamd “Cliff 4x4 Adventure Van”


Momenteel reist deze door Zwitserland met hun Factory team om deze al eens goed uit te testen 😉
Wat is hier nu zo bijzonder aan ?  Deze conceptcar is ontwikkeld buiten het normale “idee”  en indeling van vans die we nu op de mark kennen.

Vooreerst heeft deze van op de achterdeuren geen ladder, maar een mini klimmuur, op het dak achteraan  bevindt zich ook een krachtige winch.
Bovendien is deze versie 4x4 proof en beschikt deze over een krachtige extra 4-voudige verlichting op het dak om tijdens pikdonkere nachten je weg overal te vinden.

En dat is nog niet alles, op het dak kan je ook een hangmat installeren om te genieten van de prachtige omgeving … briljant idee !

Vanbinnen ziet deze Cliff er ook helemaal anders uit: 

*  Je hebt een keukenblok met een uitneembare compressor koelkast, die je ook draagbaar kan gebruiken buiten.
*  Het WC zit verborgen in een kast en is een Ecotoilet zonder chemische tank.  
*  In de vloer zit een paneel waaronder het douchebad weggewerkt zit. 

*  Bovenaan zitten dwarse stangen met een douchegordijn verwerkt waardoor je een afgesloten douche kan maken.


Op deze dwarse stangen kan je surfborden, skiplanken ed kwijt over de ganse lengte van de van.   Er zijn geen bovenkasten in deze Cliff, maar wel netten om gerief in te steken, elastieken om iets vast te houden, een kruidenplankje, …

Slapen gebeurt via een innovatieve manier waarbij de benedenruimte wordt omgetoverd tot een bed en boven de bestuurderscabine bevindt zich ook een JBL boombox, die uitneembaar is en draagbaar… go go DJ Cliff !

Of deze conceptcar ooit de productielijn zal halen en tegen welk prijskaartje is mij ook een raadsel .. wie weet staat deze ooit te blinken op Mobicar.